Hvad er forskellen mellem Marvel og DC Comics?

Indholdsfortegnelse

Er du en nybegynder inden for superhelte-genren, har du måske undret dig over, hvorfor Batman aldrig slår sig sammen med Avengers, eller om She-Hulk nogensinde vil møde Wonder Woman. Hvis du er en garvet fan, er du måske vant til at besvare disse spørgsmål. Men hvad er forskellen mellem Marvel og DC Comics, de to største amerikanske udgivere af superhelte-tegneserier?

Marvel Comics og DC Comics er begge forlag, hvis historier har velkendte superhelte, mange af dem er blevet til film, tv-serier og spil i de senere år. Men hvad er forskellen på de to?

Kort sagt er det, at Marvel og DC Comics er konkurrenter i markedet for superhelte-tegneserier, og at de ejes af forskellige selskaber, derfor vil de mest berømte og populære DC- og Marvel-superhelte sjældent mødes uden for nogle få ekstremt sjældne officielle tegneseriehistorier.

Marvel Comics

Marvel Comics startede tilbage i 1941 under navnet Timely Comics, og udgav karakterer som stadig er kendte i dag, såsom Captain America. I 60’erne ændrede forlaget navn til Marvel Comics og relancerede sin linje af superhelte-tegneserier med Fantastic Four og tilføjede hurtigt karakterer som The Avengers, Spider-Man, X-Men og mere. I dag har Marvel Comics tusindvis af originale karakterer og er stadig det største mainstream superhelte-tegneserieforlag i USA.

DC Comics

DC Comics startede oprindeligt som National Comics og begyndte at udgive superhelte-tegneserier i 1938 med Action Comics #1, den første optræden af Superman, som anses for at være den første amerikanske superhelte-tegneserie, der nogensinde blev udgivet. Siden 30’erne har DC udgivet eventyr med karakterer som Superman, Batman og Wonder Woman, og introducerede senere superhelteholdet Justice League i 1960, som kickstartede den moderne æra af superhelte-tegneserier, der fortsætter den dag i dag.

Marvel superhelte

Marvels mest populære karakterer de sidste par år har været Avengers, et superheltehold, der inkluderer Captain America, Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye, Black Panther, Captain Marvel og mange flere. Andre populære Marvel-karakterer inkluderer Spider-Man, som ofte betragtes som forlagets bedste solo-superhelt, X-Men, en gruppe, der inkluderer karakterer som Wolverine, Storm, Cyclops og Beast, den ultra-voldelige, sjovt-snakkende lejesoldat Deadpool, den blinde helt Daredevil og superheltefamilien Fantastic Four.

DCs superhelte

DCs mest populære helte er Justice League, et superheltehold, der samler forlagets mest elskede karakterer, herunder Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, Green Lantern, Green Arrow og mere. DCs mest berømte helt er Superman, som anses for at være den første amerikanske superhelt nogensinde, som stadig er kendt i dag, var Superman. Superman blev skabt af Jerry Siegel og Joe Shuster og debuterede i Action Comics #1 i juni 1938. Han blev hurtigt en kæmpe succes og førte til en bølge af superhelte, der fulgte i hans kølvand.

I løbet af 1940’erne blev superhelte populære blandt både børn og voksne, og der blev skabt utallige karakterer, herunder Batman, Wonder Woman og Captain America. Superhelte blev en del af populærkulturen, og de blev brugt til at repræsentere USA i den kulturelle kamp mod nazismen og andre fjender.

I 1950’erne faldt interessen for superhelte, og mange serier blev aflyst. Men i 1960’erne blev superhelte igen populære, og nye karakterer som Spider-Man og The X-Men blev introduceret. Superhelte har fortsat med at være en vigtig del af populærkulturen lige siden.

I dag er superhelte stadig populære, og Marvel og DC Comics er stadig de største udgivere af superhelte-tegneserier. Der er også blevet udgivet en lang række superhelte-film og tv-serier, der har været en kæmpe succes blandt publikum over hele verden.

Superhelte repræsenterer stadig idealer som retfærdighed, mod og styrke, og de fortsætter med at fascinere og underholde folk i alle aldre.